Labels


Kenarı Katlanmış Resim Efekti



Bu ilk çalışmamızda arkadaşlar sizlere yukarıda gördüğünüz resimdeki gibi kenarı katlanmış efektinın yapılışını basitçe anlatacağım. Öğrenemden önce bende zahmetli işler sonunda yapılıyor sanmıştım ama photoshop bunu çok basitçe hallediyor.

1- resmimizi açıp kenarına kare bir seçim yapıyoruz.

2- seçimi yaptıktan sonra menüden Edit>>Transform>>warp seçeneklerini seçerek aşağıdaki resimdeki gibi istediğimiz şekilde kıvırma işlemini kolayca yapıyoruz.

3- kıvırma işleminden sonra kıvırdığımız kısmı seçerek içini gölgeli bi görünüm vermek için gradiant tool kullanarak dolduruyoruz.

4- seçili alanı doldurduktan sonra bu alanı seçip kopyaladıktan sonra yeni bir Layer açıp oraya bu parçayı yapıştırıyouz ve o yeni layer'a çift tıklayıp Blending Options penceresine girip resimdeki gibi gölgeleme işlemini vererek daha gerçekçi bir görünüm sağlamaya çalışıyoruz.

5- aşağıdaki gibi ekrandaki beyaz kısım haricindeki resmin tamamını seçtikten sonra kopyalayıp yeni bir layer açarak oraya yapıştırıyoruz ve eski layeri siliyoruz.

6- yine gerçekçi bir görünüm elde etmek adına silme işleminden sonra kalan layer'ın üzerine çift tıklayarak gölgeleme işlemi yapıyoruz.

7- eveeeet bu kadar:)

0 yorum:

Yorum Gönder